Orez aromatizat cu ghimbir si turmeric

1 Portie – CALORII 548   ORAC 1995

INGREDIENTE CALORII ORAC
200g orez brun sau salbatic 682 0
1 lingura de ulei nucă de cocos (sau alt ulei la alegere) 900 0
2 catei de usturoi mari, striviti prin presa 22 380
1 lingura ghimbir, curatat si strivit prin presa de usturoi 12 1000
1 linguriță turmeric  4 3500
¾ linguriță sare 0 0
2 cesti de apa clocotita 0 0
1 lingura de zeama de lamaie 3 200
4linguri afine uscate 178 2100
Pentru Servire
4 linguri patrunjel proaspat, tocat 30 400
4 linguri semnite de pin 365 400
4 Portii 548 1.995

Se lasa orezul la muiat in apa rece timp de 15 min, apoi se scurge. Intre timp se pune apa la fiert. Intr-o cratita medie se adaugă uleiul de nuca de cocos, usturoiul, ghimbirul și se soteaza la foc mediu aproximativ 3 minute. 

Dupa care se adauga orezul, turmeric și sarea, și soteaza încă 2-3 minute. Se adaugă cele 2 căni de apă clocotită, se reduce focul și se fierbe, acoperit, pana cand se absoarbe apa, aproximativ 30-35 de minute.

Cu câteva minute înainte ca orezul sa fie gata, se amestecă zeama de lamaie și afinele uscate. Se pune capacul la loc si se continua sa se gateasca. Se serveste cu patrunjel proaspat si seminte de pin.

Sursa pentru acest articol si credit foto: http://www.theroastedroot.net/ginger-turmeric-aromatic-rice/

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s